Nyheder maj 2021

Nyheder Maj 2021.

Som jeg fortalte i sidste nyhedsopdatering, så har børnene på Lipela lige haft en lang ferie, hvor de alle skulle blive på Lipela. De kunne ikke, som de ellers plejer, tage hjem til deres familier. Det skyldtes dels, at de lige har været hjemsendt i meget lang tid grundet på Corona, men også fordi der var frygt for, at landet igen skulle lukke ned, og børnene derfor ikke kunne komme tilbage til Lipela.

Hvordan beskæftiger man nu så mange børn og unge mennesker, når de ikke må forlade Lipelas område på grund af Corona? Jo, her var vi heldige. En nevø til Jane har lige afsluttet sin uddannelse som miljø tekniker. Han søgte arbejde, men havde ikke fundet noget lige pt. Samme nevø, Poul, er gennem flere år kommet på Lipela, hvor han har arbejdet som frivillig. Han har nærmest været en slags mentor for de større børn. Han ville gerne arbejde på Lipela og blev ansat som en form for koordinator.


Poul organiserede, fordelte og superviserede nu dels alle de praktiske opgaver i landbruget, som børnene kunne hjælpe til med, og dels de mere frie aktiviteter som børnene deltog i.
Alle børnene blev inddelt i hold og fik tildelt arbejdsopgaver. Lipela 2 er jo lukket som børnehjem, men de omgivende jordområder bliver udnyttet til dyrkning af afgrøder, der bliver anvendt på Lipela 1.


Der bliver dyrket bl.a. majs, kartofler, kål og grøntsager. Derudover er der et gedehold på 15 stk. Disse geder leverer kød til børnene. Landbruget er i høj grad med til at finansiere den daglige drift af vores børnehjem.


En meget glædelig nyhed: Lipela har fået tilladelse af myndighederne til, at den pige, som var gravid, da hun vendte tilbage fra Coronaopholdet hjemme, kan komme tilbage til Lipela og føde sit barn der. Hun har i en periode været sendt hjem igen, da vi ikke havde de fornødne tilladelser til, at have hende boende og føde sit barn på børnehjemmet. Denne løsning er på alle måder bedre og mere sikker, både for hende og det kommende barn. Efter fødslen kan hun fortsætte sin skolegang, og barnet kan blive passet af medarbejderne på Lipela.


Peter og Jane rejser til Kenya i slutningen af maj. Det er næsten 1½ år siden, at de var dernede sidst, så det bliver meget spændende at høre fra dem, hvordan det hele ser ud på Lipela. De fortæller, at vi har plads og råd til at optage 4-5 nye børn, så en af de mange opgaver, som venter dem, er at udpege de børn, som har det største behov, og som vil passe bedst ind på Lipela.


Lisbeth Bramaholm

Translate »