Nyheder juli 2021

Store glædelige nyheder fra Lipela.
Den pige, som var gravid, da børnene kom tilbage til Lipela – Wairimu – er nedkommet med en sund og velskabt lille pige. Stort tillykke til mor og barn, og til alle den lilles store søskende, der glæder sig til at hun nu bliver en del af søskendegruppen på Lipela. Der er mange, der meget gerne tager del i pasningen af hende. En rigtig lillesøster for dem alle sammen.


Peter og Jane har nu været på Lipela i en måned. De fortæller, at alle har det godt. Ferien er slut og børnene er tilbage i skolen igen. Der er 8 af de store børn, som har afsluttet grundskolen. Heraf 4 som går videre på technical collage. En af drengene bestod sin eksamen med så gode karakterer, at han er optaget på technical university.

4 andre går videre på secondary school. En af pigerne her havde så fine karakterer, så hun er indskrevet på en skole, der kræver et meget højt gennemsnit for at blive optaget.
Peter og Jane har mange ting, som de skal tage stilling til, nu de er på stedet. F. eks. har de besluttet, at 7 store træer bag køkkenet skulle fældes. De udgjorde en fare for både køkkenbygningen og selve bygningerne, så det var en nødvendighed, at de kom væk. Det medførte også, at en del af hegnet rundt om bygningerne skulle udskiftes.

De også foranlediget, at der nu er kommet Wifi forbindelse på Lipela. Det er et stort fremskridt, for nu kan vores børn ikke alene lære om computere, men også selv bruge dem. Yderligere vil det lette kommunikationen til Danmark, når Peter og Jane er her. Det var en lære, vi har måttet drage fra Corona-nedlukningen.
Mens de har været på Lipela kom politiet pludselig med en lille pige på ca. 4-5 år. Hun havde akut brug for et sted at være. Det er også en del af det, som Lipela kan tilbyde, så indtil videre bor hun nu sikkert hos os.

En anden ting, som Peter of Jane har erkendt må forbedres er elektricitetsforsyningen. Den er alt for ustabil. Der er strømsvigt flere gange ugentligt og det forhindre børnene i, at lave deres skolearbejde. Til jer, som ikke har været i Kenya, så kan jeg fortælle, at kl. 19 er det totalt mørkt, og man kan ikke se en hånd for sig. De store børn kommer først fra skole kl. 17, så inden de får mad og har ryddet op, så er der helt mørkt. Derfor er det et stort ønske, at vi etablerer solceller, så Lipela er mere uafhængige. Men det er dyrt!
Der er dog også tid til at slappe af og holde konditionen ved lige:

Hav nu en dejlig sommerferie alle sammen.
Lisbeth Bramaholm

Translate »