Nyheder februar 2023

Mange jule og nytårshilsner fra Peter, Jane og alle børnene på Lipela.
De allerfleste af vores børn har været hjemme på ferie hos deres familie eller værger fra slut november til d. 22. december. Denne dag kom alle tilbage til Lipela for at fejre jul og nytår sammen på børnehjemmet, som de fleste betragter som deres egentlige hjem. Det blev til nogle dejlige dage med masser af god mad, sang, dans og alt det, som børn nu kan finde på.

Lipela er somme tider heldig, at folk læser vores skilt ude på den store vej A2, som fører fra Nairobi helt op til Etiopien, og som også er den vej, man kører for at komme til Mount Kenya. Det medfører, at nogle kommer forbi og tilbyder at støtte børnehjemmet. Nogen giver penge, og andre kommer med sodavand, madvarer eller andre fornødenheder. Således var der også denne jul flere, der kom til Lipela med donationer. Det er en god hjælp. I selve Lipelas nærområde er befolkningen meget fattige, men de kommer alligevel med det lidt, de har til overs.


Den største oplevelse, som vores børn havde i julen var, at en af Lipelas donorer havde valgt at invitere samtlige 43 børn og 8 voksne på en tur til Nakuru National Park. Det var en kæmpe oplevelse!


Det var spændende at skulle stå op kl. 4 om morgenen for at komme med bussen og flere sov slet ikke den nat. Mange af vores børn har aldrig været længere end måske 10 km. væk fra Lipela, så bare det, at køre flere timer i bus var en oplevelse i sig selv. De så kaffe og te plantager og kæmpestore lastbiler! De gjorde indtryk. Udsigten over Escarpment til vulkanen Longonot var også imponerende for dem. Endelig nåede de til nationalparken, hvor de tilbragte mange timer med at se på de forskellige dyr, som ingen af dem før havde set. Tak fra børnene for en fantastisk oplevelse.


En dejlig nyhed er, at en af vores store drenge har opnået absolut topkarakterer til den afsluttende eksamen. Han kan nu vælge mellem de allerbedste skoler i landet. Hans billede var også i avisen. Tillykke.
En anden dreng, som sidste år havde fået topkarakterer og som derfor var blevet lovet, at hans skolepenge ville blive betalt i de næste år fremover af en politiker, var ikke så heldig alligevel. Pludselig en dag stod han tilbage på Lipela og fortalte, at han var blevet smidt hjem, for skolepengene var ikke betalt. Denne politiker var ikke blevet valgt, så nu var der jo ingen grund til at ”spilde” penge på de børn, som han ellers havde lovet at betale for. Kenya – politik – – – Lipela måtte nu efterbetale det skyldige beløb til skolen.


Ellers har børnene det godt. Vores lille Baby er blevet stor. Hun charmerer alt og alle.
Kan I huske, at jeg fortalte om den lille pige, som havde en forbrændt sammenvokset hånd? Hun er nu på hospitalet og skal opereres af et hold Italienske læger. Nogle voksne og børn fra Lipela har besøgt hende på hospitalet for at opmuntre hende. Moderen kan jo af gode grunde ikke komme, da hun sidder i fængsel. Vi håber på et godt resultat af operationen.
Endelig en sidste historie fra Lipelas nærområde: En dag bliver Peter og Jane kontaktet af nogle naboer, som bor tæt ved Lipela 2. De fortæller om en far, som har 5 børn. To par tvillinger og en ældre bror. En dag cyklede han ned ad en meget stejl bakke på vejen. Peter kender den og den ER meget stejl. Hans bremser svigter og han ender i grøften. Han kommer voldsomt til skade og skal have hjælp til alt. Da han kommer hjem fra hospitalet forlader konen/moderen dem, og han er nu alene med 5 børn. De har intet at leve af, intet at spise. Kan vi hjælpe dem?


De to hold tvillinger på 5 og 7 år bliver midlertidigt anbragt på Lipela, hvor de nu bor. Den store dreng på 10 år bliver hjemme for at hjælpe faderen. I sidste uge tog Peter dem med hjem for at besøge faderen. Han var meget taknemmelig og glad for, at hans børn har det godt på Lipela.
En dame fra Danmark har været på Lipela i over en måned. Hun skulle ellers kun have været der i nogle få dage, men blev så glad for at være der og hjælpe til med børnene, at hun forlængede sit ophold. En ung mand er lige ankommet. Han skal være på Lipela et stykke tid for at hjælpe til og opleve, hvordan det er at leve helt anderledes end det beskyttede liv i Danmark. Hvis I har lyst, så er det en stor oplevelse, at være på Lipela en periode.
Det var, hvad Peter fortalte i telefonen den anden dag. Jeg skulle hilse mange gange fra ham, Jane og alle børnene.

Lisbeth Bramaholm

Translate »