Nyheder april 2023

Her kan I læse om Anna og Simons ophold på Lipela.

Vi ankom til Lipela i starten af februar hvor vi havde et ophold på en måned med frivilligt arbejde. Under opholdet havde vi friheden til at selv vælge hvilke områder vi ville hjælpe i. Dette betød både at vi havde en del variation i hvad vi lavede og at vi havde en følelse af, at vi virkelig kunne hjælpe til, på de områder der gav mest mening for alle. Hverdagene, når børnene var i skole, brugte vi oftest på praktiske ting som madlavning, hjælp på farmen og generelt med praktiske ting.

I weekenderne prioriterede vi, at bruge tiden med børnene. Vi havde taget nogle forskellige aktiviteter med hjemmefra, som vi kunne lave med børnene. Vi havde taget udstyr med til at lave akvarelmaling og vi havde taget maling med til sten, hvilket resulterede i en masse flotte malerier og malede sten, som nu pynter i fællesrummet.

Vi havde også taget en masse små bolde og sandsække med, så vi kunne lave forskellige spil og konkurrencer. Udover det var det ting som fodbold, leg og lektiehjælp som vi brugte tiden med børnene til.

En eftermiddag bagte vi en bradepande chokoladekage til børnene, for at vise hvilken kage man ofte spiser i Danmark.

En anden dag købte vi ind til en stor omgang stegte ris med æg og grønsager, som vi lavede med børnene. Vi forklarede om at retten stammer fra Asien men at det også er noget man ofte spiser i Danmark. De havde en kæmpe interesse i, både at høre om vores liv i Danmark men også at lære om andre lande som vi kunne fortælle om.

Udover det hjalp vi Lipela med at starte deres instagram og facebook op. De kunne godt tænke sig at komme mere på de sociale medier men havde ikke så meget erfaring med det. Vi havde taget en masse billeder og syntes også at projektet var spændende. Derfor gav det super god mening for os, at bruge en masse tid på det. Med de sociale medier kan Lipela blive mere personligt for folk i Danmark som kan have svært ved at forestille sig hvordan hverdagen på Lipela er og hvad donationer bl.a. går til. Ved at lave en instagram hvor man laver opslag fra hverdagen på Lipela, kan man vise hvad der sker “her og nu” og på samme tid håber vi at det kan give mere fokus på børnehjemmet. Vi syntes at projektet blev en succes!

Vi nød virkelig tiden på Lipela og vi føler, at vi fik en lille familie i Kenya efter den måde vi blev taget i mod på. Udover arbejdet fik vi også rig mulighed for at opleve Kenya. I løbet af opholdet tog vi på en fantastisk safari i Maasai Mara og efterfølgende til Mombasa. Derudover var det super fedt, at opleve Kenya på et mere lokalt plan i Naro Moru og omegn. Vi glæder os meget til at komme tilbage en dag!

Anna og Simon

Ps. Instagram og facebookside hedder ”Lipelachildrenshome”

Leave a Comment

Translate »