Nyheder maj 2020

Så er der endelig igen nyheder fra Lipela. De er ca. 2 måneder gamle, men jeg tror alligevel, at I gerne vil se de seneste billeder dernedefra.
Jeg var så heldig, at have planlagt en tur til Tanzania og Kenya i februar før Corona lagde hele verden ned. Undervejs blev der tid til et hurtigt besøg på Lipela. Jeg var der i 2 dage og mødte en masse glade børn.
Det er altid dejligt at gense børnehjemmet og møde både børn og personale. Alle havde det godt og jeg oplevede et meget velfungerende Lipela, som I jo før har hørt beskrevet af dem, der tidligere har været dernede.
Jeg har ikke så meget at tilføje til de beskrivelser, men vil lade mine billederne tale for sig selv.

Jeg kan aktuelt afslutte med at fortælle, at alle Lipela børn, som har slægtninge eller familie, er blevet sendt hjem på grund af Corona. Det er en regerings beslutning. De kommer fra meget fattige familier, som ikke nødvendigvis har råd til at brødføde dem, så alle har fået en sum penge med hjem til de daglige fornødenheder. Børnene skulle være kommet tilbage til Lipela 1. maj, men det er nu udskudt en måned. Skoler og alt andet er lukket ned, så børnene må blive hos familie eller andre, der tager sig af dem.

Der er nogle få børn tilbage på Lipela. De har ikke familie eller andre, som kan tage vare på dem. De bliver passet af personalet, som ellers er blevet tilbudt andet arbejde på Lipela´s område. De udfører bl.a. markarbejde og passer dyrene.

Jeg kan fortælle, at der ikke i Nyeri District er konstateret nogen tilfælde af Corona. Lad os håbe, at det holder ved.

Lisbeth Bramaholm

Translate »