Nyheder februar 2020

En af Peters gamle venner Kurt har besøgt Lipela i januar. Her er hans beretning fra besøget dernede.

Fredag d. 03-01-2002.
Peter og Johnsson hentede mig i Nairobi lufthavn.
Solen skinnede fra en skyfri himmel og her var 23 grader. Perfekt.
Efter ca. 4 timers kørsel ankom vi til LIPELA. En flok nysgerrige børn modtog mig med sang og trommespil.
Det var så smukt og livsbekræftende. Efter præsentation og aftensskafning blev jeg indkvarteret i gæsteboligen.

Lørdag d. 04-01-2020.
Vi tog ud og besøgte Muthimba. Han er en spændende alternativ tænkende mand. Han eksperimenterer med økologisk landbrug samt medicin baseret på planter. Han kunne også tænke sig at presse forskellige olier og få gang i noget eksport.
Jane og Peter prøver at lave et samarbejde og projektet virker ret spændende.

Undervejs til Muthimba satte vi to af børnene af, som skulle besøge deres mor. Da vi hentede dem igen blev vi budt på the og søde kartofler.
På grund af sygdom, mandens alkoholproblem og at han forlod familien havde de ingen penge. Børnene kom til LIPELA.
Eneste mulighed for indtægt var sporadisk arbejde som daglejer, som er ringe betalt. Pigen havde i øvrigt på et tidspunkt haft et job for at tjene
penge til nye sko, men dem havde faderen drukket op.
Vi købte en høne, der blev slagtet til aftensmad.

Aftenen gik med skak og kortspil.

Søndag d. 05-01-2020.
Vi var til gudstjeneste i den lokale kirke. Der er tradition for at børnene fra LIPELA går i kirke. Ud over skolen er det også vigtigt at børnene
kommer i lokalsamfundet fortæller Peter. Jeg fulgtes med nogle af børnene til kirken og hjem igen. Det var meget stemningsfuldt i kirken.

Mandag d. 06-01-2020.
I dag kørte vi til Nanyuki og handlede. På hjemvejen kørte vi ud til et stort værksted. Her hilste vi på Benson, som er gammelt LIPELA barn
Han fortæller. Efter 4 år i lære er jeg nu automekaniker og har arbejde. Jeg er 25 år og er gift og har et barn Han besøger ofte LIPELA,
hvor han havde sin barndom og ungdoms liv. Det var så livsbekræftende at møde et menneske, der startede livet med alle odds imod sig og
opleve at han har fået succes i tilværelsen.

Tirsdag d.07-01-2020.
Da børnene var gået i skole kørte vi op til et nærliggende sted, som kommunen ejer. Her tilså vi 2000 små træer til udplantning. Det er et projekt mellem Frederiksberg Ungdomsskole og LIPELA. I marts kommer ca. 20 ungdomsskole elever, som skal tilplante området med træerne. De træer, der bliver til rest vil blive delt ud til de lokale bønder. Da børnene kom hjem fra skole lavede vi et kongespil med træ fra brændebunken. Der blev også spillet skak og dam.
Børnene spillede med stor koncentration og entusiasme.

Onsdag d. 08-01-2020.
Jeg besøgte også en anden familie, der har to børn på LIPELA. Mor og datter lever i yderste fattigdom i en faldefærdig hytte på 8-10 kvadrat meter. Børnenes mor har både et psykisk og fysisk handicap. Grundet sit mentale handicap har hun ikke kunnet sige fra over for arbejderne fra den nærliggende skov. Det har medført flere ufrivillige graviditeter. Hun kan ikke arbejde, men er afhængig af sin mors indtægt. Hun er som de fleste daglejer til en ussel løn. De mennesker har intet og lever på et eksistensminimum, eller der under.

Jeg har hørt grusomme historier om vold, overgreb og misbrug i Kenya. Det er ufatteligt,
De børn, som er På LIPELA er alle startet i livet med alle odds imod sig. Her får de en chance og hjælp til at få skolegang, uddannelse samt en tilværelse med arbejde og familie. Jeg har mødt nogle af børnene, hvor de ting er gået i opfyldelse.

De børn jeg har mødt på LIPELA er glade, hjælpsomme og trygge. Jeg oplever det som et trygt sted med stor varme og medmenneskelighed for børnene.
De mennesker, som arbejder på LIPELA gør en fantastisk indsats for børnene. LIPELA er med til at gøre en forskel i livet for de børn der er der. Stor respekt.

Dette har været endnu en positiv dannelsesrejse i mit liv. Jeg kunne fortsætte med at skrive om mine oplevelser. Lad det være ved de indtryk her.
Til jer, der læser dette. Vær med til at støtte LIPELA. Udbred kendskabet, Giv et beløb, vær med til at samle ting ind, der kan bruges på LIPELA.
Der er behov for det. På Amager står en 40 fods container, der skal sendes afsted i maj. Hjælp med at få den fyldt med gode brugbare ting til LIPELA børnene.
Kærlige hilsner. Kurt Høst Petersen.

Mange tak Kurt for den fine beskrivelse.

Hvis I vil donere ting til Lipela, så kontakt Peter og Jane.

Lisbeth Bramaholm

Translate »