Nyheder juni 2022

Her er en opdatering af, hvordan det står til på Lipela lige nu.
Peter er kommet til Danmark, mens Jane stadig er i Kenya. De har begge været på Lipela i længere tid og har derfor været med til at præge dagligdagen mere, end de har haft mulighed for, når de har skullet lede børnehjemmet på langdistance. En af de ting, som de har ændret har været, at der skulle lægges meget større vægt på skolearbejdet. Der var blevet for megen hygge, sang, spil og fritid. Vores børn klarede sig ikke specielt godt i skolen, så de har ansat 2 lærere til at hjælpe med hjemmearbejdet, specielt op til den afsluttende eksamen. Det har medført, at ud af de 7 børn, som skulle til den afsluttende eksamen, har de 4 fået flotte karakterer og klaret sig så godt, at de er blevet optaget på akademisk bedre skoler. En af vores drenge blev nr. 1 og en pige nr. 3.


Da det er valgår, har en lokal politiker lovet at betale skolepengene for alle de børn i distriktet, som er blevet nr. 1. til den afsluttende eksamen. Det vil han gøre i de næste 4 år. Vores dreng fra Lipela er en af de heldige.


Det var de gode nyheder, men der er desværre også dårligt nyt. Der er tørke i det meste af Kenya. Specielt oppe nord på, hvor mennesker og kvæge dør af sult og tørst. Også på Lipela mærkes tørken. Peter har tilplantet markerne ved Lipela 2, men det ser meget sørgeligt ud. Næsten alle afgrøder er enten slet ikke kommet op, eller er tørret ud.


Tørken og problemer med at importere korn fra Ukraine har medført, at priserne på mad er på himmelflugt over hele Kenya. Almindelige mennesker kan ikke betale for det mest nødvendige. På Lipela er udgifterne til mad steget helt vildt. Hvor de før fik donationer af f.eks. kål og kartofler, som var for små, til at kunne sælges på markedet, så må de nu betale for de samme ting, men til en langt højere pris, end tingene kunne købes for tidligere – hvis det overhovedet kan skaffes.


For kort tid siden, kom politiet til Lipela med et par søskende. En pige på 2,5 år og en dreng på 1 år. De var fundet af nogle naboer, låst inde på et værelse. Der havde de været alene i 2-3 dage. Deres moder var forsvundet, og der var ingen, der kunne tage sig af dem. Moderen blev efterlyst og nu er børnene anbragt akut på Lipela.
Jane ringede i dag og fortalte, at politiet har fundet moderen, og at hun nu er fængslet. Det er muligt, at drengen bliver overført til hende i fængslet, men pigen ved man ikke, hvor man skal placere. Foreløbig bliver begge børn på Lipela.

Det var de seneste nyheder fra børnehjemmet.

God sommer til alle sponsorer fra alle på Lipela.

Lisbeth Bramaholm


Translate »