Nyheder Januar 2018.

Så er julen overstået for os herhjemme og for børnene på Lipela. Peter og Jane er kommet hjem med beretninger om alt det, der skete for børnene, mens de var dernede.

                                

Børnene på Lipela har haft en fin jul med mange oplevelser. Da alle var vendt tilbage fra besøg hos deres familier, kom der besøg fra den lokale pinsekirke. En af medarbejderne på Lipela er medlem der, og menigheden havde samlet ind til at bespise alle vores børn. De kom med alt, hvad der skulle til, til et godt måltid, og mens nogen tilberedte mad, legede andre med børnene. Alle havde en dejlig dag.

Flytningen af Lipela 2 børnene til Lipela 1 gik uden problemer. Det var nødvendigt at udvide køkkenet på Lipela 1, samt at bygge flere skabe til børnenes tøj. Der er kommet til at bo flere af de ældste børn i PCP huset, men alle børnene kan være på Lipela 1. Der bor nu i alt 43 børn på Lipela. Derudover har vi 10 unge på kostskoler.

 

 

Lipela 2 børnene er blevet modtaget godt på skolen. Headmaster siger, at de alle er meget velopdragne. Vi var så heldige, at et canadisk par, som var på besøg i Kenya donerede nye skoleuniformer til alle Lipela 2 børnene foruden, at de også donerede skoleuniformssweatre til samtlige af vores børn.

 

Derudover inviterede de alle børnene på besøg på den lodge, som de boede på. Her fik børnene dejlig mad og sodavand og legede i haven på stedets svævebane og ruchebane. En fin dag for børnene.

Da juledagene var overstået, og hverdagen skulle til at begynde, kom der en dejlig invitation til alle Lipela børnene. Et ungt par, som bor i Nairobi, men som har er mindre farm tæt på Lipela, inviterede alle vores børn på besøg hos dem. Manden er selv tidligere børnehjemsbarn. Hans forældre døde, da han var ganske lille, så han vil meget gerne nu støtte andre børn, der som ham ikke kan vokse op i deres egen familie. Han fik selv en uddannelse fra et børnehjem, og er nu en succesfuld forretningsmand. Alle vores børn havde en dejlig dag med masser af mad, sang, dans, musik og leg til langt ud på natten.

 

 

Børnene fra Lipela 2 fik en helt speciel overraskelse. De blev nemlig inviteret af manageren på Naro Moro Lodge til at tilbringe en dag ved swimmingpoolen. De var ellevilde for det havde de ikke prøvet før. Der blev leget og pjasket og dagen sluttede med dejlig mad.

 

 

 

 

Lipela – vi som sponsorere – har i år givet Lipelabørnene en stor julegave. Et musikanlæg. Det blev udnyttet til fulde i julen. Børnene sang og dansede nærmest fra solopgang og til de faldt i søvn i juledagene. De små måtte bæres sovende i seng. Dansen blev afbrudt af dejlig mad. En dame fra lokalområdet, som nu bor i England, og som før har støttet Lipela, havde igen i år doneret kød til julemaden. 30 kg. Oksekød! Derudover havde hun givet ca. 1500 kr. til slik, sodavand, brød osv. Det blev en dejlig jul for vores børn.

Lisbeth Bramaholm

Translate »