Nyheder December 2017

Det er lang tid siden, at I har fået nyheder fra Lipela, men her kommer nu det sidste nye. Denne gang er det desværre ikke de bedste nyheder, jeg har til jer. Alt er blevet dyrere – især koster det mange penge at have børnene på secondary school – og det er blevet langt sværere at få nye sponsorer, så økonomien rækker ikke længere til, at vi driver to børnehjem. Derfor er det blevet besluttet, at lukke Lipela 2.

Denne beslutning har været overvejet gennem længere tid, men det står nu klart, at skal vi fortsat drive børnehjem med den samme høje standard, som vi hele tiden har haft på Lipela, så kan vi kun gøre det, hvis vi indskrænker. Det er med stor beklagelse, at denne beslutning er taget.

 

Børnene fik i oktober at vide, at de nu alle skal bo på Lipela 1. Jane var dernede for at forberede alt det praktiske mht. overflytningen, og hun fortalte dem, hvad der var blevet besluttet. Jeg er glad for at kunne fortælle jer, at børnene på Lipela 2 faktisk blev glade for den beslutning. De gav udtryk for, at nu kom de tættere på ”der hvor det skete”. Når der er besøgende på Lipela kommer de jo altid først til Lipela 1, og det er ikke altid, at det har været praktisk muligt at inddrage Lipela 2 børnene. Nogle gav udtryk for, at de var glade for at komme til at bo sammen med deres søskende og venner, men alle var glade for, at nu skulle de ikke længere gå så langt for at komme i skole. Der var dog også dem, der ved nærmere eftertanke mente, at de ville komme til at savne deres fundi – den arbejdsmand, der passer bygningerne, køerne og markerne – men fordelene ved flytningen var de alle enige om. Lipela 1 børnene var glade for at nu skulle alle bo sammen.

Rent praktisk flytter 19 børn fra Lipela 2 til Lipela 1. Der er plads nok til dem, når der inddrages to depotrum i hovedbygningen, og når der samtidig kommer til at bo mere end to af de store børn på hvert værelse i PCP bygningen. Peter tager derned midt december og er med til at supervisere overflytningen.

 

SAMSUNG CSC

Alle de børn, der har mulighed haft for det, har været hjemme på besøg hos deres familier i november. Skolerne var alle lukkede på grund af valget, så der er to måneders ferie for alle børn i Kenya i år. I december kommer de alle tilbage. Her vil de så blive installeret på Lipela 1 og Peter vil sørge for, at der bliver fejret jul med masser af mad, musik og dans. Det skal nok blive en dejlig jul for alle dernede.
Rigtig glædelig jul til alle både i Danmark og i Kenya.

Lisbeth Bramaholm

 

Translate »