Nyheder December 2021.

Peter og Jane har været på et kort besøg her i Danmark i slutningen af november. De er nu igen rejst tilbage til Kenya for at fejre julen der. Under deres besøg fortalte Peter, at det går fint på Lipela. Alle har det godt, går i skole og ingen har været smittet med Corona.
Som I har kunnet læse i de forrige nyhedsbreve, så er der mange ting for dem at lave, når de er på Lipela. Men der bliver også tid til nytænkning. Børnene havde 1 uges ferie i november. Det var for kort tid til at sende dem hjem, så i stedet besluttede Peter og Jane, at de, som noget helt nyt, ville invitere børnenes pårørende til at komme til Lipela. Hver familie skulle medbringe mad til sig selv og tilbringe dagen sammen med deres barn på Lipela. På den måde ville børnene kunne vise deres ”hjem” frem og de pårørende kunne møde dels personalet og dels de andre børn på børnehjemmet.


Det blev en stor succes. Næsten alle børn fik besøg og de få, som ikke har nogen pårørende, eller hvor de pårørende ikke havde råd til at komme, samlede Peter og Jane i en lille gruppe, som de spiste sammen med.


Dagen forløb med god mad i små familiegrupper, snak, leg og sang. Musiklæreren kom med sin guitar så børnene kunne vise hvad de havde lært. Dagen sluttede med et stort fællesmøde, hvor Peter og personalet fortalte om dagligdagen på Lipela.


Som jeg før har fortalt, anbringer politiet ind imellem børn på Lipela. Det kan være børn, som er fundet på gaden, eller børn, som akut bliver fjernet fra familien. Lige nu bor der en lille dreng på 3 år på Børnehjemmet. Han blev fundet på gaden og ingen kender noget til ham eller til hans familie. Han forbliver på Lipela, når alle papirer kommer i orden. Politiet kom for kort tid siden med en pige på 13 år. Hun havde søgt tilflugt hos en lærerinde, da hendes søster var løbet hjemmefra, og hun var bange for at være alene med faderen. Han kom da også til lærerindens hus og truede hende på livet. Derfor gik hun til politiet med pigen, som nu bor på Lipela. Det er ikke uden problemer, for pigen har tydeligt psykiske problemer efter faderens misbrug af hende. Peter arbejder hårdt for at få hende anbragt et andet sted.
Warimu den pige som fik en lille datter har det fint. Det var svært for hende at være mor i en alder af 15 år, så personalet har været nødt til at hjælpe hende meget. Nu har hun fået pligter på Lipela. Hun er ansvarlig for at hjælpe de to små tvillingepar, som kom til Lipela i efteråret. På den måde kan hun tjene lidt lommepenge. Efter jul planlægger Peter og Jane, at hun skal i en form for praktik hos en syerske. Hun vil gerne lære at sy og går det godt kan hun måske starte på et sy- kursus til næste år.

Jeg skal hilse og ønske alle:
Glædelig Jul og Godt Nytår.

Lisbeth Bramaholm.

Translate »