Juni 2012

 

Allerførst mange tak til alle jer, der har samlet ting sammen til at sende ned til Lipela. Desværre må vi erkende, at vi og ham, der skulle sende containeren til Kenya, ikke kunne samle en tilstrækkelig mængde ting sammen til at fylde en hel container. Men jeres anstrengelser har ikke været forgæves. Lige nu har Peter og Jane opmagasineret de ting, som I har afleveret. De står nu og venter til engang i efteråret. Til den tid vil vi igen bede jer om at samle gode brugte eller nye ting sammen til børnene på Lipela.

EN MEGET VIGTIG TING: HJÆLP OS MED AT SKAFFE NYE SPONSORER!!!

Som vi alle ved så ”kradser krisen”. Det gør det også for os, der gerne vil hjælpe børnene på Lipela. Men det kniber med at skaffe nye sponsorer, der vil være med i støttegruppen. Vi er ikke ved at gå fallit eller være nødt til at skære ned på de ting, som er nødvendige for børnene, men ”rettidig omhu” som Mærsk Møller lærte os, er en god ting. Vi har hårdt brug for flere sponsorer, hvis vi stadig skal hjælpe de børn, som har så stort brug for det. Især har vi brug for penge til de børn, der er på secondary school. Deres skolepenge gør et hårdt indhug i vores økonomi.

Jane på Lipela


Jane netop nu på Lipela og vil være der i alt i ca. 4 uger. Hun vil, i den tid hun er der, have mange gøremål. Først og fremmest vil hun være med til at optage nye børn på Lipela 1 og 2. Det kan jo lyde lidt mærkeligt, når jeg lige har fremhævet, at vi har brug for flere sponsorer. Men der er en alligevel en god sammenhæng. Vores børn er blevet ældre, og for tiden har vi 10 børn, der er på en eller anden form for kostskole udenfor Lipela. Disse børn har stadig stor tilknytning til børnehjemmet, men vi ved også, at de aldrig vil flytte permanent tilbage til Lipela. Dette har medført, at der rent faktisk er plads til omkring yderligere 10 børn, der kan bo på børnehjemmet. Der er ikke så forholdsvis store udgifter forbundet med at have de små børn på Lipela. Vi har jo både plads og personale i forvejen og budgettet er lagt efter/ og kan bære det sædvanlige antal på ca. 40 børn. Derfor kan vi se frem til at optage nye børn på Lipela 1 eller 2.

Ud over dette vil Jane undersøge mere præcist, hvad der er brug for på Lipela, og som vi kunne bede jer om at sende med containeren derned til efteråret.

Jane skal også være med til at finde en anden placering for den lille HIV-smittede dreng, som stadig bor på Lipela. Han er mærket af sin sygdom og kræver mere pleje og omsorg end de andre børn, og det er vores personale slet ikke uddannet til.

Ellers kan jeg fortælle at alle børnene har det godt på Lipela. Det har regnet og alt er grønt. Der er stor succes med at dyrke grøntsager, og hver dag kan børnene spise af deres egen avl.

Vi glæder os til at høre nyt fra Jane, når hun er hjemme igen.

 

Hav en dejlig sommer og fortæl venner og bekendte om Lipela. Måske er netop en af dine venner en af vores kommende sponsorer.

Lisbeth Bramaholm

Leave a Comment

Translate »