August 2012


Så er der sommerhilsner fra Lipela. Det endte til Lipela børnenes store glæde med, at både Jane og Peter kom til Lipela i sommerferien. De er altid så glade, når deres ”far og mor” kommer og er der sammen med dem. Jane tager sig af at snakke med de store piger om det, som det somme tider er svært at snakke med andre om. Peter løber hver morgen 2 km. med de af børnene, som er friske. På de ture og på de gåture, som han også arrangere, så bliver der snakket om alt, hvad drengene nu går og tænker på. Det er svært at blive stor og så alligevel bo på og indrette sig efter børnehjemmets regler, men et alvorligt møde løste de problemer.

Børnene er blevet store og de hjælper fint til i hverdagen. Alle har det godt og er glade.


Mens Peter og Jane var på Lipela fik børnehjemmet besøg af en Amerikansk mor og datter. De havde hørt om Lipela i USA, og datteren på 18 år, havde planlagt at skulle bo sammen med børnene et stykke tid. Men det blev til, at hendes mor også boede på Lipela. De lavede kunst med børnene. Stenfigurer som mariehøns, ulve og andre dyr, som først blev hugget ud og så malet. Det var en stor oplevelse for børnene, som gik op i projektet med liv og sjæl.

Men ikke alene boede og arbejdede de sammen med børnene, de havde også samlet en stor sum penge ind til Lipela, før de tog fra USA. 225.000 ksh.! Disse meget velkomne penge, skal bruges til en ny stor vandtank på Lipela 1. Vand er meget nødvendigt i en dagligdag med over 40 mennesker, og det bliver sværere og sværere at være sikre på stabile forsyninger. Nu kan vi også samle regnvand til rengøring, vask og toiletter. En dejlig gave.

Thank You so very much: Jennifer, Avery, family and friends!

Ligesom med vandet, så er der stigende problemer med at skaffe brænde, der har en god nok brændværdi, til at lave mad til alle børnene. Det har længe været svært overhovedet at købe det, selv om vi kunne betale. I den tid Peter var på Lipela, tog han forbindelse med den skovfoged, som har ansvaret for skovning på Mt. Kenya og i nationalparken udenom. Det kunne jo være, at vi der direkte kunne købe godt brænde. Det viste sig, at der er en forordning om, at godkendte institutioner kan ansøge om gratis brænde hos myndighederne i Nyeri. Peter ansøgte her, med hjælp fra skovfogeden, og Lipela er nu godkendt til et års forbrug af brænde ganske gratis. Vi skal selv sørge for afhentning og ophugning, men vi er sikret godt brænde i mindst et år frem.

Tak for hjælpen til den lokale skovfoged på Mt. Kenya.

 

Container

Nu er Jane hjemme igen og fortsætter arbejdet med at samle gode brugte ting ind, som kan sendes ned til Lipela, med den container, som vi håber at kunne få af sted i efteråret.

Der er bl.a. brug for skoleudstyr, skoletasker og sportstasker til børnene. De kommer jo hjem til deres familie i ferien, og skal så have noget at pakke deres tøj sammen i.

Der er nu kommet internetforbindelse tæt på Lipela, så de har et stort ønske om, at få gamle computere og ligeledes gamle mobiltelefoner. De kan bruges til at renovere og klargøre og så sælges videre. Vi har jo en dreng på Lipela, som er et ”lille mekanisk vidunder”. Computerne vil også give vores børn et stort forspring frem for alle andre børn i området.

Derudover så er der brug for almindeligt værktøj, haveredskaber, tandbørster, mørke sokker, shorts til sport til drengene, hårtrimmere og endelig børne DVD’er. Begge Lipela’er har jo fjernsyn, men der er ikke børneprogrammer i Kenya.

Endelig evt. brugte kameraer. Så kunne de sende os billeder fra hverdagen på Lipela.

Dette er ideer. Måske ligger du/I inde med noget andet, som kunne tænkes at være nyttigt for børn og voksne på Lipela.
Kontakt Jane på: 32 58 92 29.

 

Sponsormøde

Endelig vil jeg huske jer alle sammen på vores årlige sponsormøde, som vi igen i år holder hos Peter og Jane. Det er d. 9. september kl. 14 på Maratonvej 18. Det bliver dejligt at ses igen, og vi glæder os til at høre nyt fra Lipela 1 og 2.

Lisbeth Bramaholm

 

Leave a Comment

Translate »