Nyheder August 2013

Nyhedsbrev august 2013.

Det er efterhånden længe siden, at der har været nyheder fra Lipela, men nu er redaktionen tilbage i Danmark igen efter bl.a. besøg på børnehjemmet. Samtidig har vi fået en ny og flot hjemmeside, som vi håber, at I vil syntes om. Den er ikke færdigredigeret endnu, men det skal nok komme. Vi vil her benytte lejligheden til at takke Ebbe Ankerstjerne mange gange for hans store arbejde med at sætte den op for os.

IMG_3295 IMG_3164

Besøg på Lipela.

Undertegnede var i Juli måned på besøg på børnehjemmet sammen med Jane. Jeg kan fortælle, at alle børnene har det godt og er glade for at bo på Lipela.

Den dagligdag som jeg i begyndelsen af mit ophold var en del af, skilte sig væsentligt ud fra den hverdag, som jeg senere oplevede på Lipela. I begyndelsen af Juli var alle børn hjemme fra skole. Alle kenyanske lærere strejkede. De var i 1998 blevet lovet bedre løn og pensionsforhold, men det har de endnu ikke opnået.

IMG_2562

På Lipela havde børnene ud over deres daglige pligter nu tid til at lege. Det er der ikke megen tid til ellers. Deres skoledag begynder kl. 7 om morgenen og slutter for de små – fra 3 til 6 år – kl. 15, og for de store kl. 16.30. Når de kommer hjem, så skal de hjælpe til med at lave mad, vaske tøj og rydde op. Solen går ned kl. 19 og så er det spisetid. Derefter er det tid til lektier og så er dagen gået.

IMG_3047

Men under strejken havde de tid til at slappe af. Det blev gjort på en meget aktiv måde. Jeg havde bl.a. medbragt  bat og tennis bolde og lærte dem at spille rundbold. Det var en kæmpe succes. Alle spillede, børn og voksne, og alle morede sig meget.

IMG_1702 IMG_1703

IMG_1709 IMG_3221

Jeg havde mange andre dejlige oplevelser sammen med børnene. Dem vil jeg dele med jer i et senere nyhedsbrev, men en ting oplevede jeg dernede, som gjorde en forskel for både børn og voksne. Lipela 1 havde fået en lille hund. I Kenya har man ikke hunde på samme måde, som vi har her i Danmark. Der er hunde vagthunde, og dem tager man sig ikke særligt af. Denne lille hund Tommy, sad alene i sit sammentømrede blikskur. Mens jeg var der, lærte jeg både børn og voksne, at man ikke behøver at være bange for en hund. Den kan sagtens både være vagthund og en god ven for alle dem, der bor på Lipela.

IMG_2902 IMG_2896

En større forandring skete, mens jeg var dernede. Vores leder af Lipela 1 fratrådte sin stilling. Hun ønskede ikke længere det store ansvar, men heldigvis var lederen af Lipela 2 Rose Nyambura villig til at overtage hendes stilling. Hun har tidligere arbejdet på Lipela 1. Lipela 2 bliver nu ledet af Franscischa Wanjiru, som har været ansat der i længere tid.

IMG_3247

Mange sommerhilsner fra børn og voksne på Lipela 1 og Lipela 2

 

Lisbeth Bramaholm

 

Translate »