Nyheder oktober 2016

Nyheder oktober 2016

Så er redaktionen tilbage igen. Jeg har været en tur i Uganda, så derfor har jeg ikke før nu kunnet fortælle jer om sommeren på Lipela.

Hvis nogen af jer skulle være interesseret i, hvad jeg bl.a. lavede i Uganda, så prøv at gå ind på hjemmesiden: https://mlisada.org/ . Dette gadebørns projekt har jeg besøgt og været en del af gennem flere år.

img_4128 img_5468

Tilbage til Lipela.

Peter, Jane, Rose og Baba har igen i år tilbragt sommeren på Lipela. De har hilsner med hjem fra alle børnene, som har det godt og trives fint. De fleste har været hjemme på besøg i august, men ikke alle. Det var blevet besluttet, at børnene fra de to ældste klasser i grundskolen og i secondary school skulle forblive på Lipela i ferien. Der blev så ansat en ung mand, som i juli og august kunne coache de ældste børn. Han læser på universitetet og har derfor meget bedre baggrund for at støtte børnene end den unge pige, som til dagligt fungerer som lektiestøtte.

Ud over disse børn er der 3 af vores børn, som ingen kontakt har til deres familie. De blev også tilbage på Lipela sammen med nogle enkelte andre børn, der ikke ønskede at komme hjem til deres familie. De havde i andre ferier oplevet at blive både udnyttet, slået, skældt ud og ikke anset som en del af familien. Det er vores ønske, at børnene bevarer en tilknytning til deres biologiske familie, men hvis de ikke trives, så vil vi ikke tvinge dem til at tage på ferie der.

Bygningerne.

Sommeren er gået med en hel del vedligeholdelse og renovering. Personalehuset huset og PCP bygningen blev sat helt i stand. Begge var meget nedslidte. Derudover er blevet malet på Lipela 1 og 2, og der er sat nye vinduer i på Lipela 2. De gamle var meget rustne.

img_3032

Lipela børn.

Vi har plads til at ca. 4 børn mere. De vil først blive optaget ved juletid, da der ikke var tid for Peter og Jane til at tage ud og visitere dem. Dog vil en pige på ca. 8 år blive optaget snarest. Det lokale Children´s Department har anmodet Lipela om at optage hende akut, da hun bliver misbrugt, der hvor hun er nu.

img_3300

Der er gode nyheder vedrørende nogle af vores unge. Kan I huske Witonga, den dreng jeg fortalte om for lang tid siden? Det gik ham dårligt i skolen, så han blev taget ud og skulle arbejde på Lipela. Det gik godt til en start, men så lavede han så mange dumme ting, at Peter, Jane og personalet besluttede, at bortvise ham. Han blev sendt hjem til sin bedstemor. Lipela tilbød at betale for hans kost og undervisning, hvis han ville uddanne sig. Han havde et stort ønske om at komme ud og lære noget med teknik. I sommer opsøgte Peter ham. Det forlød, at han gik på teknisk skole – og det gjorde han. Han klarer sig meget fint og hjælper de andre med computer. Rapporten fra teknisk skole er meget fin. Man skulle ikke tro, at det var den samme dreng. Det var bare så dejligt at høre.

Mathenge er startet som mekaniker inspireret af Benzon. Risper genoptager sit arbejde på Lipela efter sin barselsorlov. Wangiro – hendes søster – er færdig på mode/kosmetikskolen. Doreen arbejder stadig på River Lodge, og vil uddanne sig indenfor hotel branchen: management/ accounting.

img_3057

Endelig er der Isac. Han er Lipelas ældste barn. Han har, efter han flyttede fra Lipela, slet ikke kunnet finde ud af, hvad han skulle gøre med sig selv. Han har prøvet flere ting, men hver gang er det ikke lykkedes for ham. Han er – som mange andre unge – kommet hjem til Lipela, når det har knebet. Her har han så lavet forefaldende arbejde og har tjent lidt penge ved det. Men nu ser det ud til, at han har fundet sin rette hylde. Han har skaffet sig arbejde i en elektronik forretning, og nu er det ham, der kommer hjem til Lipela en gang om ugen med slik og gaver til børnene. Igen rigtigt gode nyheder.

Godt gået specielt af Isac og Witonga, som slet ikke har haft det nemt.

Lisbeth Bramaholm

 

 

 

 

 

Translate »