Nyheder August 2017.

 

Så er sommeren – eller hvad det nu er, vi har haft – snart slut. Peter og Jane er kommet hjem fra deres tur til Lipela og kan hilse fra en masse glade børn, som alle har det godt.

1
Lipelabørn sommeren 2017

De har et par glædelige nyheder med hjem til os. Først og fremmest er de blevet ”bedsteforældre”. Tillykke!
Men ikke mindst tillykke til Ben. Han er den af vores børn, som indtil videre har klaret sig bedst. Fast arbejde som mekaniker, og nu også far til en yndig lille pige Wanjuku. Hun er opkaldt efter Jane!

2
Wanjuku

Da Peter og Jane  besøgte ham her i sommer hilste de på Anne, som hans kæreste hedder. Hun er en sød pige beretter de, som før barslen har arbejdet som lærervikar.

3
Den stolte far og “bedstefar”

En anden god nyhed er, at 3 af vores børn samt Wahomes søn er blevet optaget i NYS – National Youth Service of Kenya. Det er en slags hjemmeværnskadetuddannelse, der tilbyder uddannelse til udvalgte unge i Kenya. Denne uddannelse er meget højt estimeret. Elever, der har gennemført, har førsteret til at komme ind i f.eks. politiet, militæret eller luftværnet.

4
NYS kadetter

Selve uddannelsen er delt op i faser. De første 6 måneder er man i træningslejr. Her gennemføres den egentlige kadet træning. Der er hård disciplin, og det er ikke helt let for alle. Efter de første 6 måneder udstationeres de unge til en eller anden form for regeringsarbejde. Det kan være på hospitaler, ved vejarbejde, landbrug eller andet.

12
Kadetter i arbejde i landbruget

6

Når det første år er gennemført tilfredsstillende tilbydes den unge 2 års uddannelse efter evner og eget valg. Der afsluttes med en form for bachelor grad. Hele forløbet er finansieret af regeringen.
Unge, der har denne form for uddannelse og baggrund i NYS er nærmest garanteret gode job i fremtiden. Det er en kæmpe chance for vores 4 unge.

7
Jane og Lisbeth på besøg hos NYS

8

Jeg har selv sammen med Jane, da jeg var i Kenya for nogle år siden, besøgt et regeringslandbrug, hvor alle de ansatte var NYS kadetter. Det var en stor oplevelse. Alle var glade og der var en disciplin og orden, som man ellers sjældent ser, heller ikke her i Danmark.

10
Glade kadetter der venter på lommepenge

9

 De unge boede i fælleshuse, fik alt, hvad de havde brug for samt lommepenge til småfornødenheder. Jeg er meget glad for at nogle af vores børn har fået denne store chance.

11
Kadetternes huse

Lisbeth Bramaholm

Translate »