Nyheder December 2011

 

Som I nok husker fra sidste nyhedsbrev, så var der foruden de 5 børn, der havde boet hos deres oldemor, også 2 drenge, der blev optaget på Lipela, da Jane var dernede. Deres historie skal I også høre. Den er ikke mindre tankevækkende.

 

I en lille landsby, som ligger tæt ved en skov, bor der en fysisk og mentalt handicappet kvinde hos sin mor i en lille ussel hytte. Moderen har kun haft den mulighed at arbejde som daglejer, og har derfor måttet efterlade datteren alene hjemme. Det benytter nogle mænd i området sig af. De lokker datteren ind i skoven bag deres hytte, hvor hun så bliver voldtaget. Dette er sket mange gange, og har resulteret i, at hun har født 2 drenge. Drengene bor hos deres mor og mormor, men nu det er ikke længere muligt for mormoderen at tage sig af både dem og den retarderede datter. Hun er selv blevet syg, og har kun mulighed for at arbejde nogle få dage ad gangen. Disse to kvinder har intet og børnene sulter.

Heldigvis kunne vi optage dem på Lipela og give dem muligheden for en bedre fremtid. Det er børn med en baggrund som f.eks. disse drenge har, som vi med vores bidrag er med til at hjælpe. Tak for jeres støtte.

Besøg på Lipela:

Der har været fint besøg på Lipela i efteråret. Sponsorerne var der i 3 dage og havde en fantastisk oplevelse. Vi håber meget, at en eller flere af deltagerne vil skrive og berette om deres oplevelser her på hjemmesiden. Vi har fået en flot video fra deres besøg. Den vil vi lægge noget af ud på hjemmesiden, når vi har fået løst nogle tekniske problemer. Glæd jer allerede.

Børnene:

Vores børn er ved at blive voksne. Icak har sluttet sin skolegang, og er flyttet hjem til sin bror. Han er ved at tage kørekort og håber på at kunne ernære sig ved at køre ”Piki-Piki”. Det er en scooter, som benyttes til transport af ALT lige fra mennesker til dyr og materialer.

Benson er færdig på teknisk skole som elektronikmekaniker. Jane besøgte ham, da skolen havde forældredag, og eleverne viste deres projekter frem. Han er nu startet i en praktikplads i Nyeri. Han er meget dygtig og kan reparere alt. Han kunne godt tænke sig at lave en lille kiosk/værksted ved Lipela, hvor han og de andre drenge kunne reparere små elektroniske ting. Hvis I f.eks. har gamle mobiltelefoner liggende, så vil Peter meget gerne have dem med ned til Lipela til Benson, når han og Jane rejser derned i januar. Ring og aftal med ham på: 32589229/28729229

 

Alle børnene på Lipela 1 og 2 har det fint. De glæder sig til juleferien og alle de ting, som skal ske op til jul. Mest af alt glæder de sig på Lipela 2. Der får de nemlig ELEKTRICITET i julegave. Mange tak til Rotary i Ikast. Det er dem, det har doneret penge, så det kunne lade sig gøre at få strøm til Lipela 2.

 

Det er lidt pudsigt, at vi sidste år var i stand til at give børnene på Lipela 1 elektricitet i julegave og nu her et år efter kan glæde børnene på Lipela 2 med lys og TV. Det sidste glæder de sig specielt til, for de har haft et TV på væggen længe, men har ikke kunnet bruge det.

Glædelig jul og godt nytår til alle sponsorer og venner i Danmark fra børn og voksne på Lipela 1 og 2.

Lisbeth Bramaholm