Jule- og Nytårshilsner fra Lipela

 

Alle børn og ansatte på Lipela sender mange jule- og nytårshilsner til os alle her i Danmark. De har det godt og er glade.

Det har været en rigtig dejlig jul på Lipela igen i år. Børnene og de ansatte fejrede højtiden med en udflugt d. 25. december. Først begav de sig alle til fods op på Blue Line, hvor der var tilberedt en julemiddag bestående af pomfritter, pølser og sodavand. Det er for vores børn på Lipela, som det jo også er for næsten alle andre børn, det allerbedste, som de kan få at spise.

Efter julemaden blev de alle sammen kørt til Bantu. Det er, til oplysning for jer, som ikke har været der, en slags forlystelsespark, som ligger ved en lodge ca.15 km. Fra Lipela. Her kan man sejle i små robåde, blive trukket rundt på ponyer, lege på en legeplads og se på aberne, som svinger sig i træerne. I anledning af julen bliver der arrangeret underholdning for de besøgende. Der var dans og musik, og børnene kunne optræde og deltage i dansekonkurrencer.
Det er ikke første gang, børnene besøger Bantu. Vi har tidligere skrevet om et besøg, og den historie kan læses her.

Mens de store børn nød musikken og dansen, fik de små af børnene på Lipela en ekstra oplevelse. De blev kørt nogle få kilometer længere ud til en lille privat flyveplads. Her fik de lov til at komme helt tæt på de fly, som stod parkeret der. De havde nemlig hørt de store fortælle, at de havde set rigtige flyvemaskiner, - ikke bare dem, som man somme tider ser i luften over Lipela. Det havde de små svært ved at forestille sig, men så her i anledning af julen fik de også den oplevelse.

Hjemme på Lipela var der også ekstra godter i anledning af julen. Francis havde fået udvirket at Coca Cola havde doneret sodavand til alle børnene. Derudover havde andre firmaer doneret 40 pakker chips, 20 brød, popcorn, kiks og bolcher. Det har været en rigtig dejlig jul for børnene på Lipela.

På baggrund af alle de forfærdelige ting man for tiden hører sker i Kenya som følge af det lige afsluttede valg, kan Peter Mutahi fortælle, at der er stille og roligt i det område af Kenya, hvor Lipela ligger. Det er ikke sandsynligt, at der heller vil opstå nogen uroligheder her, da det er et rent Kikuyu område. Vi har som baggrund for oprettelsen af Lipela taget højde for de spændinger, der ligger mellem de forskellige stammer i Kenya, så næsten alle børnene på Lipela er ligeledes fra Kikuyu stammen. Dette er ment som en oplysning til jer, som ikke er så bekendt med forholdene i Kenya.

Med ønsket om et Godt Nytår til alle

Lisbeth Bramaholm