Nyheder marts 2019

 

 Peter og Jane er hjemme igen – det har de nu været et stykke tid – fra deres besøg på Lipela i julen, men her er nogle af alle de ting, som de havde at berette dernede fra.

Glade børn på Lipela

Alle børnene har det godt og havde en meget dejlig jul. Den allerstørste oplevelse var, at samtlige børn og ansatte var på en tur til Nairobi. Det var noget, som de havde sparet sammen til i 4 år. Blandt det, der gjorde størst indtryk på børnene var de høje huse og trafikken dels på vejen dertil, men ikke mindst inde i selve Nairobi. (Den gør nu også et overvældende indtryk på os, der kommer fra Danmark!)

Lipela havde lejet en bus og turen blev ledet af en guide, der fortalte om alle de ting, som de så på vejen. Parlamentsbygningen, museet i Nairobi og Nairobi Animal Orphanage, hvor børnene så mange dyr. Det var en stor succes.

Ellers gik julen som den plejer. Rigtig mange kom med donationer til Lipela. Der bliver annonceret i radioen og på TV, at man i julen skal huske på sit eget overskud og dele med dem, der ikke har så meget. Det nyder Lipela også godt af. Der er blevet doneret ris, kål, mel, toiletpapir, sæbe, creme osv. Det hjælper godt på det stramme buget. Studerende fra Nairobi universitet kom og tilbragte en hel dag på Lipela. Nogle af dem legede med børnene, mens andre tilberedte al den mad, som de havde medbragt. Det blev er fin oplevelse for begge parter.

Som de forrige år blev alle på Lipela inviteret til en stor fest hos naboerne. Manden er selv vokset op på et børnehjem, og de laver hvert år en kæmpe fest for venner og naboer. I år var der hoppeborg, trampolin, masser af kager, slik og sodavand, og i dagens anledning var der blevet slagtet to køer. Lipelabørnene underholdt med guitarspil og sang, og så blev der ellers danset til sent ud på natten.

Julefest hos naboerne.

Kan I huske Wanjiru, som jeg fortalte om i sidste nyhedsbrev? Hun har nu været hjemme og besøge sin familie sammen med en voksen fra Lipela. Specielt var hendes storebror og mormoderen meget glade for at se hende. Selv kunne hun jo ikke huske nogen af dem, men var meget glad for nu at vide, hvor hun kommer fra og at have familie, som de fleste af de andre børn på Lipela. De holdt en stor fest for hende med masser af mad. Hele familien og naboerne var samlet for at møde hende.

Wanjiru og hendes mor

Hun har også lært sin faster, der er nonne, at kende. Hun er kom til Lipela for selv at se, at det virkelig var rigtigt, at Wanjiru eksisterede og havde det godt.

Wanjiru og hendes faster på Lipela

Peter og Jane besøgte også Isac. Han mangler kun 3 måneder i at være færdig som traktormekaniker – som han gerne senere vil udvide til lastbilmekaniker. Han er i praktik, og går det godt, har han store chancer for at blive ansat der. De unge, som kommer fra Kenya Civil Service har nemt ved at få jobs. De er kendt for at være både ansvarlige og pligtopfyldende.

Mekanikeren Isac.

Mange hilsner til alle fra børn og voksne på Lipela.

Lisbeth Bramaholm


Made by Onlinefabrikken.dk
Translate »