Nyheder Marts 2014

Solenergi og varmt vand! Denne gang er der store nyheder fra Lipela. Det er endelig lykkedes at få indlagt det længe ønskede varme vand på Lipela 1. Det har været et stort arbejde at finde de rigtige solpaneler og den installation, som vi kunne bruge, men nu er de der – og det virker.

1 marts

Børnene på Lipela har fået varmt vand til at vaske sig i, for første gang i deres liv. Det er en stor fornøjelse. Men mere vigtigt er det dog, at det nu er muligt at vaske tøj i varmt vand. Det er en meget stor lettelse for personalet. Her skal man tænke på, at der på Lipela er flere børn, der er sengevædere, og at få sengetøj og tæpper rent i koldt vand er noget af en opgave. Det er også en stor hjælp for de større børn, som selv er ansvarlige for at vaske deres tøj.

2 marts

3 marts

Ud over vask og hygiejne er madlavning og rengøring blevet væsentligt lettere med det varme vand. Tidligere har de f.eks. kun kunnet bruge koldt vand til opvask efter ca. 30 personer!

4 marts

5 marts

Det er vores store håb, at vi med solenergien til opvarmning af vand også kan opnå en væsentlig besparelse på indkøb af brænde. Som nævnt i et tidligere nyhedsbrev er det både dyrt, besværligt og til tider også meget vanskeligt at skaffe brænde af en rimelig kvalitet og i tilstrækkelig mængde. Forbruget af brænde til dels madlavning men ikke mindst opvarmning af vand har været en ikke ubetydelig udgift, som vi nu regner med at kunne reducere meget. Mange tak fra børn og personale på Lipela 1 til Lauritzen Fonden, som har bidraget med 55.000 kr. til solenergi på Lipela.

Brev fra Lipela:  varmt vand 2

6 marts     7 marts

Sponsor tur.

I februar var en gruppe på 42 deltagere på sponsortur til Kenya. Det var en på alle måder vellykket tur. Vi glæder os meget til at høre nærmere om og se billeder fra turen. En af deltagerne har lovet snarest at sende en beskrivelse til hjemmesiden. Det ser vi frem til.

Lisbeth Bramaholm

Translate »