Nyheder Januar 2014

Peter og Jane er tilbage igen fra en dejlig juleferie sammen med børnene på Lipela. Der er mange hilsner fra børnene og personalet til alle sponsorerne i Danmark. De ved, at I tænker på dem og er klar over, at hvis der ikke kom penge fra jer, så ville deres liv se helt anderledes ud. Det er ikke noget, som de taler om til hverdag, men når de laver sange – som det er almindeligt at gøre, når man danser og holder fest – så er der altid mange vers om, hvor godt de har det og hvor glade de er for at bo på Lipela.

1

I denne juleferie har børnene på Lipela haft mange anledninger til at synge og danse og lave sange. Det har været en helt fantastisk jul for dem alle sammen. Takket være den meget velkomne donation fra Dr. Goodwin og hans kone i USA, kunne Peter og Jane hyre Ben – en af vores drenge, der nu er i mekanikerlærer – til at komme med et musikanlæg, og blive på Lipela i hele juleugen.

 2 3

Juledag blev fejret med dejlig mad, sodavand, kager og masser af sang og dans. Det var nu ellers ved at gå galt med julemaden. Peter og Jane havde indkøbt to geder, men en aften løb den ene væk. Det var umuligt at finde den, så det blev besluttet at efterlyse den i kirken. Det kom der nu ikke noget ud af. Men en mand, som var i kirken, syntes ikke at Lipelabørnene skulle snydes for god mad til jul, så han kom næste dag og forærede børnehjemmet en ged. Mange, mange tak til ham.
Ud over den gode mad fik børnene i år også alle sammen nyt tøj til jul. Det kunne lade sig gøre fordi der i den container, som Jane fik sendt derned sidste år, var en masse flot næsten nyt tøj. Så det var en flok fint påklædte børn der 3. juledag satte sig op i den bus, som Peter og Jane havde lejet for at køre på udflugt.

4 5

 Jeg skrev i sidste nyhedsbrev, at de skulle ud og svømme, men fordi der var penge nok fra USA, så blev det besluttet, at turen skulle gå til en lokal nationalpark Sweetwater. Her fik børnene for første gang lejlighed til at se alle de dyr, som vi forbinder med Afrika. Løver, næsehorn, aber, giraffer osv. I Kenya er der ikke mange børn som får den mulighed. Det er alt for dyrt.

6 7

I Kenya er det ikke ualmindeligt, at man – hvis man er en familie, der har økonomisk overskud – når man er samlet til jul, beslutter sig for at hjælpe f.eks. et lokalt børnehjem. I år var Lipela så heldige, at en familie havde besluttet, at komme ud med gaver til netop vores børnehjem. Helt uventet ankom en Matatu til Lipela, og ud kom en stor familie medbringende en masse gode ting til børnene. Der var bl.a. tæpper, skoletasker og madvarer. Mange tak til dem.

8 9

Udover at feste og tage på tur med børnene, havde Peter og Jane også tid til at tage sig af mere praktiske opgaver på Lipela. Vi har i efteråret fået doneret penge til en ny vandtank fra Rotary Græsted. Den ankom på en stor lastbil og er nu installeret, så vi kan være sikre på, at der er nok vand til børnene også i tørkeperioder. Mange tak til jer i Græsted.

10

Samtidig med installationen af vandtanken blev hele kloaksystemet set efter og renoveret, og det viste sig, at det var nødvendigt at udskifte septiktanken. Også det blev klaret sammen med en masse andet vedligehold. Som tidligere nævnt, har kenyanere ikke helt samme forhold til vedligehold, som vi danskere, så det er nødvendigt, hver gang at Peter og Jane er dernede, at de sørger for ikke alene at børnene har det godt og trives, men også at bygningerne ”trives” 
Jane har taget nogle videoklip fra julefesterne på Lipela. Dem vil vi lægge på hjemmesiden senere.

Børnene og de ansatte sender mange nytårshilsner og tak til alle os her i Danmark.

Lisbeth Bramaholm.

 

Translate »