Nyheder December 2018.

Jeg ved, at det er længe siden, at der har været nyheder fra Lipela, men nu er jeg igen på banen. Denne gang med en meget glædelig historie om et af vores børn Wanjiru.


Wanjiru kom til Lipela efter henvendelse fra de lokale myndigheder. Hun var blevet efterladt på et hospital, og havde ligget der i en krog igennem længere tid, uden at nogen var kommet efter hende. Hospitalspersonalet havde taget sig af hende, men nu kunne hun ikke blive der længere. Man troede, at hun var efterlade på grund af sit noget aparte udseende. Hun havde en meget speciel hovedform, og man var ikke sikker på, om hendes udvikling var normal.


Wanjiru blev optaget på Lipela og har boet i ca. 9 år. Det har vist sig, at hun er helt normalt udviklet og klarer sig lige så godt, som de andre børn i skolen, men det har hele tiden været en stor sorg for hende, at hun ikke har haft nogen at tage hjem til i ferierne. Når de andre børn blev fotograferet med deres guardians, så var det Peter eller Jane, som hun blev fotograferet sammen med.


Personalet på Lipela besluttede sig for at undersøge, om man eventuelt kunne finde nogen nære eller fjernere slægtninge via hendes fødselsattest, som de rekvirerede fra det hospital, hun var kommet fra. 2 personaler tog op til den by, som var anført på papirerne. Den ligger ca. 40 km. fra Lipela. De kontaktede den lokale chief. Han kendte godt til den pågældende familie, og vidste, hvor de boede. De tog nu ud til den lille landsby, hvor Wanjirus familie angiveligt skulle bo. Herude mødte de nogle naboer, som viste dem hen til hendes mormor. Hendes mor arbejdede et stykke derfra og blev straks hentet.


Det viste sig i samtalens løb, at Wanjirus far havde forladt familien for ca. 10 år siden og havde taget Wanjiru med sig. Ingen vidste, hvad der var blevet af ham, og de troede, at Wanjiru var død. De havde ingen anelse om, at hun var blevet efterladt og senere var kommet til Lipela. Familien blev meget glade og bevægede. De havde ikke råd til at tage med tilbage på Lipela, men det er nu planen, at Wanjiru skal besøge dem sammen med en fra personalet snarest.


Det var da en rigtig julehistorie 


De unge mennesker på billedet herover er tidligere Lipelabørn: Ben, Vivian, Diana og Peter. De er kommet tilbage til Lipela på juleferie. Her hjælper de til og afløser, så nogle af de ansatte kan afholde deres ferie. Ben og Peter har nu i et år været kadetter i National Youth Service (Læs nyheder fra august 17, hvis I har glemt, hvad det er). Vivian og Diana er lige startet på teknisk skole. De er meget glade for at være tilbage på Lipela og vil hellere tilbringe deres ferie her, end tage tilbage til deres familier.
Peter og Jane tager til Kenya i julen, så vi kan forvente dugfriske nyheder i januar.

Rigtig glædelig jul til alle sponsorer og til alle på Lipela.

Lisbeth Bramaholm.

Translate »