Nyheder December 2014.

Peter og Jane er rejst til Kenya for at fejre julen sammen med børnene på Lipela. Men der er også en anden grund til at feste. Benzon er det første af vores børn fra Lipela, som har færdiggjort sin uddannelse, og nu har han også fået job som mekaniker. Han er ansat på prøve i det firma – CMC, som han har stået i lære hos. CMC er et meget stort bilfirma med filialer mange steder i Kenya, og dermed er der også gode fremtidsudsigter for ham.
Stort tillykke til Benzon, men også til alle jer sponsorer, som er med til at gøre det muligt for Lipelabørnene at få en fremtid, der langt overgår den, som de uden jeres hjælp ville have haft.

opdatering 11,1

Selvfølgelig er det ikke muligt, blandt så mange børn, at undgå, at der ikke også er nogen, der har problemer. De kan i de fleste tilfælde løses af personalet, men somme tider må der tages alternative metoder i brug. Det måtte Peter gøre, da en af vores drenge Gitonga blev ved med at stjæle. Personalet havde gjort alt hvad de havde fantasi til, for at få ham til at stoppe, men han fortsatte bare.
Hvad sker der med en tyv? Han bliver taget af politiet! Det besluttede Peter sig for at vise Gitonga. Han tog ham med på politistationen og der satte de ham ind i en celle, hvor han skulle skrive et brev om, hvorfor han blev ved med at stjæle. Gitonga skrev og skrev, men da han blev lukket ud, og de skulle læse, det han havde skrevet, viste det sig, at det eneste man kunne tyde, var hans navn. Først nu blev det opdaget, at han er ude af stand til at læse og skrive. Han er desværre et af de børn, der bare sidder nederst i klassen, og ikke gør sig bemærket. I Danmark ville en dreng med de vanskeligheder blive betegnet som ordblind, men det er der ikke overskud til at gøre noget ved i almindelige kenyanske skoler. Han kunne nu fortælle politimanden, at han stjal for at få venner i skolen. Der vidste de jo, at han var ”dum”.

opdatering 11,2
Slutningen på historien er dog god. Siden besøget hos politiet har han ikke en eneste gang taget noget, der ikke tilhørte ham. Selv da personalet med vilje lod penge ligge fremme, så kom han med dem og sagde, at han havde fundet dem. Gitonga slutter skolen her til jul og det er besluttet, at han skal læres op til at arbejde i køkkenet på Lipela. Madlavning er hans store interesse. Han er flittig og hjælpsom og altid den, der er parat til at være med til alle praktiske gøremål. Han har hænderne skruet godt på, og heldigvis kan det stadig bringe en langt i det Kenyanske samfund.

opdatering 11,3

Med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår, skal der lyde en stor tak fra børnene på Lipela for jeres støtte til dem i det forgangne år.

Lisbeth Bramaholm

Translate »