Nyheder April 2017

I februar var en stor gruppe sponsorere på besøg på Lipela. Det var, ligesom de tidligere sponsorture har været, en stor succes.

En stor tak til Jeppe, Trine og Marie, som har sendt os en beretning fra deres besøg:

 

Besøg på Lipela den. 13. februar 2017

Vi er 3 søskende, som blev inviteret med på ferie til Kenya sammen med vores forældre. Vi skulle bl.a. besøge et børnehjem – Lipela, se kaffe og the plantager, se Afrikas dyr og ellers være sammen som familie. Vi havde ikke de store forventninger til mødet med børnehjemmet. Vi vidste godt, at vores forældre betalte til børnehjemmet, men ellers kendte vi ikke noget til Lipela.

image6

Men det var da en helt fantastisk og uforglemmelig oplevelse. Vi blev mødt af ca. 30 glade børn, som sang og dansede for os. Kort efter fik vi alle et kenyansk barn i hånden. Vi blev vist rundt på hele grunden. Vi så soveværelset, toilettet, køkkenet – både ude og inde, opholdstuen, stalden, boldbanen, legepladsen, marken og meget mere.

image3

Det var meget finere forhold på børnehjemmet, som vi havde forestillet os. Selvfølgelig ikke forhold, som vi har i Danmark, men børnene boede sammen og havde det rigtig godt. Vi fornemmede, at de havde det samme fællesskab, som vi oplevede på efterskolen. Små og store børn hjalp hinanden. Det var dejligt at se.

Børnene var glade, smilende og meget søde. De var alle sunde og raske. Vi kommunikerede på engelsk. Det var ikke det hele, vi forstod, men det gjorde ingenting.

image4

Vi spillede fodbold med børnene. De lånte vores telefoner for at tage billeder og film. Det var sjovt at se deres reaktioner, når de kunne se sig selv på billederne og filmene bagefter. De var også vilde med vores solbriller.

Til frokost skulle vi besøge Lipela 2. Her var også ca. 30 børn. Vi fik en meget flot frokost. Børnene spiste sammen med os. Det var en meget stor portion, som børnene fik, men alle – små som store – spiste op. Dejligt at se, at de får noget ordentlig mad at spise.

image1

Bagefter var der underholdning igen. Sang og dans, hvor vi alle måtte danse med.

Til slut så vi børnenes skole, som ligger i gå afstand fra børnehjemmet. Det virkede som om, at de andre skolebørn var lidt bange for os, men da de opdagede, at vi ikke gjorde dem noget, blev vi meget populære.

image5

De voksne på børnehjemmet er meget taknemmelige for, at der er danskere, som vil betale for børnenes liv og lære. Det var helt tydeligt at mærke i deres takketaler. Her forstod vi, hvor vigtigt det er, at vores forældre fortsætter med at betale til Lipela. Børnehjemmet gør alt for at gøre børnene klar til livet udenfor hjemmet. Børnehjemmet slipper ikke børnene, når de bliver 18 år, men hjælper dem videre i det voksne liv.

En helt ubeskrivelig oplevelse, som vi gemmer dybt i vores hjerte. Vi er stolte over, at vores forældre er med til at redde liv, at de er med til at gøre en forskel sammen med mange andre danskere. Vi kan kun opfordre til, at alle bidragsydere fortsætter med at betale, og at flere kommer til.

Tak til Jane, Lisbeth og Lars for en fantastisk oplevelse. Vi fortæller glade og stolte om vores tur til Lipela.

image6

Jeppe, Trine og Marie Anneberg

 

Translate »