Velkommen hjem til Jane!

 

Så er Jane igen tilbage i Danmark med mange hilsner fra både voksne og børn på Lipela. Alle har det godt, og det går fremad med byggeriet af Lipela 2. Alt det vil I høre mere om, når vi har holdt vores årlige sponsormøde, som finder sted hos Peter og Jane på søndag d. 5. oktober.

Lydia

Jane havde desværre også ikke så gode nyheder med hjem. Lydia, er ikke blevet opereret, som vi havde håbet.

Jane og Lydia tog til Nairobi til Karen Hospital, hvor de frivillige amerikanske læger havde lovet at foretage den meget store operation. Men det viste sig desværre, at operationen ikke kunne gennemføres, da det ikke hverken i Kenya eller fra Europa var muligt at skaffe en meget vigtig del: – den store aorta blodåre viste sig ved en scanning at være så slidt efter de mange års ”overarbejde” i Lydias krop, at den skulle udskiftes. Da denne nødvendige del ikke kunne fremskaffes, blev det besluttet at aflyse operationen, og Jane og Lydia måtte tage tilbage til Lipela med uforrettet sag.

Dette skete tidligt i august måned. De amerikanske læger havde, før de forlod Kenya, instrueret den allerbedste hjertelæge i Nairobi, og han havde accepteret at gennemføre operationen, når ”aorta” var fremskaffet. Dette havde indtil Jane forlod Kenya ikke været muligt. Dagen før hun skulle rejse til Danmark fik Lipela besked fra Karen Hospital om, at de ikke så sig i stand til at operere Lydia, og at Lipela ville få det indbetalte depositum tilbage.

Vi står nu i den situation, at vi må erkende, at skal Lydia opereres, så kan det ikke ske i Kenya. Det er en meget beklagelig situation, men en ting, som er nødvendig at tage stilling til på den ene eller anden måde.

Der vil komme flere og mere uddybende nyheder fra Lipela på hjemmesiden, når sponsormødet er afholdt på søndag d. 5/10.

Lisbeth Bramaholm