Godt nyt + avisartikel

 

Vi har i længere tid i aviserne kunnet læse om al den uro, der har været i Kenya efter valget d. 28. december sidste år. Der har været skrevet om valgsvindel, demonstrationer hvor folk er blevet dræbt, og om rigtig mange mennesker, der har været nødsaget til at forlade deres hjem og flygte til andre dele af landet. Heldigvis ser det nu ud til, at der er politisk vilje til at samarbejde om igen at stabilisere landet.

Lipela

Mens der har været uro i mange dele af Kenya, så har der heldigvis været roligt i den del af landet, hvor Lipela ligger. Den eneste måde børnehjemmet har været berørt på er, at alt er blevet MEGET DYRERE. Dette medfører dog ikke, at der er ting, som vores børn ikke kan få eller mangler, men kun at selve driften af Lipela i år nok skal forventes at blive væsentligt mere bekostelig end de forrige år.

Ikke alene har der været roligt omkring børnehjemmet, men der er også været FORBEDRINGER for vores børn. På sponsormødet blev det besluttet, at etablere en legeplads til børnene på Lipela. De havde førhen haft en knoldet fodboldbane med to pinde som mål, forskellige mere eller mindre anvendelige gyngestativer og et par hjemmelavede trillebøre til at køre hinanden rundt i.
Nu er der lavet en rigtig legeplads til børnene. Francis havde undersøgt, hvor man kunne købe rigtige legeredskaber, som kunne holde til daglig brug af mange børn. Det lykkedes at få kontakt til et firme i Nyeri, som nu har leveret gynger, vipper, ruchebane og ikke mindst en ”hånd/fod dreven” karrusel, hvor der kan sidde 12 børn ad gangen. ( den kunne vist ikke fås mindre) SMIL.
Vi har desværre ikke nogen billeder fra den nye legeplads endnu, men Peter Mutahi har fået at vide, at alle børnene er meget begejstrede for den, og at den bliver brugt rigtigt meget.

Avisartikel


Klik for at se hele forsiden

I September var en journalist fra 'The Mount News' forbi og besøge Lipela. Det kom der en fin artikel ud af, som blev bragt som en dobbelt siddet artikel i den udgave af lokalavisen. Vi har fået scannet avisen og alle 12 sider kan printes eller læses her. Artiklen fra Lipela er på side 6 og 7, men der er mange andre spændende små annoncer og andre artikler artikler, som er underholdende at læse.

Mange glade hilsner og tak fra børnene på Lipela.