Lipela sommeren 2008!

 

Så er sommerferien slut, og Peter, Baba og Rose er vendt tilbage fra LIPELA. De har efterladt Jane dernede, for hun har været så heldig, at have fået godkendt en praktikplads på et nærliggende privathospital. Her skal hun i de næste 2 måneder arbejde og skrive opgave til sin fortsatte sygeplejeuddannelse. God arbejdslyst Jane!

 

Lige hjemkommet fra LIPELA fortæller Peter:

Alle børn på LIPELA har det godt. De har lige fået sommerferie og alle har klaret sig fint i skolen. De allerfleste af vores børn placerer sig i de øverste 20% af de klasser, som de går i. Det er flot. Lige før Peter og børnene rejste fra LIPELA, havde der igen i år været forældredag på skolen. Her indviede de, men stor festivitas et helt nyt klasseværelse. Nye møbler, nye tavler og bøger. Dette klasseværelse var doneret af en amerikansk pige Abba på 19 år. Hun havde arbejdet på skolen i en periode. Men ikke nok med at hun havde arbejdet på skolen, hun havde også fundet tid til at komme til LIPELA. Som I måske husker, havde børnene været på tur til Sweetwater i foråret. Denne tur havde Abba også deltaget i. For at give børnene et håndgribeligt minde om turen, så tilbød hun at male væggene i opholdsrummet på LIPELA. Der er nu løver, næsehorn, aber og meget andet på væggene, og det ser meget flot ud. En stor tak til Abba.

 

LYDIA.

En af de ting, som har optaget Peter og Jane meget under deres ophold på LIPELA her selvfølgelig været Lydias sygdom. Efter diverse undersøgelser stod det klart, at det er livsvigtigt for hende, at hun gennemgår den meget store hjerteoperation, som I har kunnet læse om tidligere.

Det er en meget kostbar og vanskelig operation, som normalt ikke kan foretages i Kenya. Skal en patient opereres, så er det nødvendigt at sende ham eller hende til Indien eller til Sydafrika. Dette ville vi ikke på nogen måde have været i stand til at bekoste på Lipela. Men vi var ekstremt heldige! Den forundersøgelse, som blev foretaget på Lydia var en forberedelse til et andet frivilligt projekt, for at hjælpe forældreløse børn i Kenya. En gruppe Europæiske læger donerer hvert år en uge af deres sommerferie til frivilligt arbejde i Kenya. Disse læger kommer til Karen Hospital i Nairobi d. 23. til d. 26. august med alt deres udstyr og ekspertise. De har indvilliget i at operere Lydia! Hvor heldige har vi lov til at være?

Lydias operation vil koste 700.000 Ksh. Svarende til ca. 60.000 Kr. Dette vil kun dække de absolutte omkostninger, der følger med indlæggelsen. Selve operationen, lægernes tid og alt andet er gratis for Lydia og LIPELA.

Se en officiel skrivelse fra Karen Hospital her.

 

HARAMBEE

D. 2. august arrangerede Peter, Jane og personalet på LIPELA – som I har læst på hjemmesiden – en Harambee, for at samle penge ind til Lydias operation.

Harambee betyder direkte oversat: ”Lad os trække i flok.” Det er en meget almindelig måde at skaffe penge til en lidt større ting på i de meget fattige Kenyanske landsbyer. Man samles til en slags offentligt møde, og her giver hver enkelt deltager så af det lidt de har at undvære. Det kan være alt lige fra større pengebeløb til en pose mel eller kartofler. Det vigtigste er, at alle er med til at yde til fællesskabet, for næste gang kunne det jo være en selv, der har et stort problem, som fællesskabet kan være med til at løse.

Vores Harambee var MEGET velbesøgt. Virkeligt mange fra hele oplandet kom, og der blev indsamlet imponerende: 200.000 Ksh. Et MEGET stort beløb, når man tænker på, at for de fleste er 200 Ksh. hvad man har til en hel måned til en familie. Tusinde tak til alle, som har været med til at give et bidrag til Lydia.

Et festligt indslag på denne dag var, at en lokal teatergruppe havde meldt deres ankomst. De underholdt voksne og børn med et selvskrevet stykke, som på en meget fin måde illustrerede det, som vi alle er med til at gøre, når vi hjælper dem, der ikke har nogen muligheder selv – som f. eks. vores børn på LIPELA.

Lydia tager sammen med Jane til Nairobi d. 23. august, hvor den meget store operation så vil finde sted. Vi ønsker dem alt muligt held og lykke og håber at alt går godt. I vil selvfølgelig her på hjemmesiden snart blive informeret om, hvordan alt forløber.

Der er flere nyheder fra LIPELA – Peter har jo en masse at fortælle – men dem må I have til gode til næste nyhedsbrev. Lige bortset fra denne:

LIPELA 2 er nu både grundlagt og et godt stykke inde i opbygningen. Se de flotte billeder! Vi glæder os alle sammen til engang i 2009 at kunne indvie det nye børnehjem. Se plantegningen her.

Håber at I alle har haft en god sommer.

Med venlig hilsen, Lisbeth Bramaholm.