Sommerhilsner til og fra Lipela

 

Fælles Fødselsdagsfest

Som jeg fortalte i sidste nyhedsbrev, så var der stor fælles fødselsdagsfest for alle børnene på Lipela 1 og 2 d. 1. maj. Vi har fået et tilsendt et referat af og billeder fra festen.

Alle både børn og voksne havde glædet sig meget til den store dag. Om morgenen allerede før morgenmaden var alle i gang. Der blev gjort rent både inde og ude. Efter morgenmaden klædte alle sig fint på. Klokken 12.30 var maden klar og gæsterne var ankommet. Det var Francis og nogle af hans venner.

Efter en meget dejlig middag med sodavand til alle startede selve fødselsdagsfesten.

Børnene var blevet delt ind i 4 hold svarende til deres alder. Hvert hold skulle nu optræde for alle de andre. Der var sange, danse og anden optræden, og alle gjorde deres bedste, for at det blev en sjov fest.

Nu startede den entertainer, som før har været på Lipela, og som børnene elsker, på sin del af underholdningen. Den indbefattede alt lige fra ansigtsmaling, imponerende akrobatiske numre udført på et bord, ildslugning og linedans. Alle jublede.

Så skulle børnene i gang igen. Der blev arrangeret fælles lege for alle. En af legene var ”Blæksprutten” Her balanceres et fyldt glas vha. 10 snore bundet fast til et plasticlåg fra start til mål, som er bunden af en omvendt spand. Det er svært og kræver en masse samarbejde, men også sjovt.

Der var også tovtrækning -børnene mod de voksne!

Fødselsdagsfesten sluttede med fødselsdagskage. Her var der lavet en kage, som var pyntet med ”HAPPY BIRTHDAY LIPELA”. Denne kage blev skåret for af børnehjemmets leder og 2 udvalgte børn. Til alle børn og voksne var der indkøbt små meget populære plasticindpakkede kager, som var hvert enkelt barns personlige fødselsdagskage. Derudover fik hvert enkelt af børnene en pose med småting, som en lille fødselsdagsgave.

Alle børnene havde en fantastisk dag, og håber meget, at den fælles fødselsdagsfest vil blive en fast tradition på Lipela fremover.

 

Jane på Lipela

Jane er taget til Lipela. Hun vil være der i 3 uger her i sommer. Der er en hel del at se til for hende dernede heriblandt visitationen af de nye børn, som det er blevet besluttet at optage på Lipela 2. Derudover er det nødvendigt at hun eller Peter jævnligt har mulighed for at være til stede på Lipela for at sikre, at vores 2 børnehjem stadig bliver drevet, så godt som overhovedet muligt. Personalet har meget brug for supervision og rådgivning for at leve op til de krav, som vi stiller til driften.

Vi glæder os til at få helt friske nyheder fra Lipela når Jane kommer tilbage til Danmark.

Alle både i Danmark og i Kenya ønskes en rigtig dejlig sommer.

Lisbeth Bramaholm