Nyheder, hilsner og billeder fra Lipela

 

Peter, Jane, Rose og Baba er hjemme fra Lipela med en masse dejlige billeder og nyheder.
Her en opsummering af alle de ting, som det er lykkedes at etablere og forbedre på Lipela 1 og 2 i løbet af året 2010.

Elektricitet

Lipela 1 har nu indlagt strøm, så børnene uden problemer kan læse lektier om aftenen. Derudover har de fået et køleskab, så det nu er muligt at gemme og udnytte rester fra madlavningen.

  

Lipela 2 har fået en generator, så nu har de også lys og mulighed for at bruge deres nye TV.

Generelle forbedringer

Rundt om Lipela 1og 2 er der etableret støbte gange. Det er en meget stor forbedring, for i de perioder af året, hvor det regner voldsomt, slæber børnene en masse mudder ind, når de kommer udefra. Ligeledes beskytter disse gange fundamentet på bygningerne. Ved udgravningen og støbningen af gangene havde Peter og Jane ansat en håndværker, men i stedet for at hyre et par arbejdsmænd, så blev Baba og Benzon ansat som daglejere. De arbejdede lige så godt som voksne og tjente en god løn for deres hårde arbejde.

  

Både Lipela 1 og 2 har nu flotte velfungerende køkkenhuse. Disse har betydet en meget stor forbedring af de røggener, som opstod før, da der blev lavet mad indendørs på børnehjemmene.

  

Brønden ved Lipela 1 er nu helt færdig og vi er nu sikre på at have vand på Lipela også selv om der igen skulle opstå voldsom tørke i området.

Børnene på Lipela 2 har fået en meget flot legeplads.

  

Alle disse forbedringer er blevet muliggjort via en stor donation fra Ikast Rotary Klub. Vi og alle børnene på Lipela siger mange tusinde tak for jeres indsats. Ikast Avis har skrevet en artikel, som kan ses her.

Ikke alene har Rotary i Ikast været meget gavmilde. Det har Rotary i Græsted også. Mange tak fra os og børnene også til jer.

Det er ikke bare os her i Danmark, som gerne vil hjælpe børnene på Lipela. I løbet af julen kom der besøg fra Sacco Bank i Nyeri. De medbragte Foruden mel, sukker, en stor klase bananer og mange andre ting også en symaskine. Det var en meget velkommen gave. Nu kan de store piger lære at sy, og vi behøver ikke mere købe færdigsyede skoleuniformer, lagner og andet til alle børnene. Det vil pigerne og personalet nu kunne sy på Lipela. Peter og Jane har allerede indkøbt en masse stof til uniformer.

  

Kenya Power and Light, som har medvirket til installationen af elektricitet på Lipela, kom også på besøg. De medbragte ligeledes mel, bønner sukker og meget andet, men mest spændende for børnene var, at de havde medbragt små mælkekartoner til hvert enkelt barn. Det var en enorm succes. Ingen af børnene havde nogensinde før haft deres helt egen lille mælk. Som en fortsættelse af dette fik Lipela en check på 100.000 ksh ca. 1000 kr. som skal bruges på mælk til børnene på de to Lipelabørnehjem i 2011.

  

Den afdeling af Kenya Wildlife, som er stationeret ved Mount Kenya kom også til Lipela med julegaver. De havde ligeledes råvare med til børnene. Alle disse råvarer, som Lipela fik til jul dels fra firmaer og dels lokale, som kom forbi med større eller mindre gaver, kom tilsammen til at udgøre en værdi af ca. 40.000 ksh. Det er mere end halvdelen af januars madbuget for alle børnene på de to børnehjem, eller ca. svarende til alle udgifterne for et barn på Lipela i et helt år.
Mange, mange tak til hver enkelt fordi I vil hjælpe os med at hjælpe børnene.

Børnene på Lipela

Børnene på Lipela havde mange dejlige oplevelser mens Peter og Jane var dernede i julen. Dels var der selve julefesten, som blev en stor succes. Der var nytårsfest og udflugter, og så blev Roses fødselsdag fejret. Mere om det i næste nyhedsbrev. Det er jo altid godt at have noget til gode.

Lisbeth Bramaholm