Nyt fra Lipela og Danmark!

 

Lipela 2 står færdigbygget! 

Nu er Lipela 2 færdigt. Det er malet og klar til indflytning. Men før vi kan begynde at optage nye børn, er der flere ting, som skal falde på plads. Der er endnu ikke indkøbt møbler, senge madrasser osv. Men det vil ske indenfor de næste måneder. Vi har været så heldige, at en af vores sponsorer har doneret et stort beløb til husets indretning. Tak for det!

Der er heller ikke endnu ansat personale til Lipela 2, men Peter og Jane har kontakt til en kvinde, der lige nu arbejder som ferieafløser på Lipela 1. Hun har tidligere været leder af et andet børnehjem og kan muligvis komme på tale som den nye leder af Lipela 2.

 

Lipela 1 

Børnene er nu tilbage i skolen efter en dejlig juleferie. De har det alle sammen godt og glæder sig til besøget fra Danmark i februar. Georg har bestået sin eksamen og venter nu på at få besked på, hvor han kan starte i secondary school. Tillykke til ham!

Lydia har været til endnu en undersøgelse. Denne gang på et hospital sponseret af en italiensk organisation. Her vil man, når et italiensk lægehold om et par måneder kommer til Kenya, tage stilling til, om det vil være muligt at hjælpe hende. Dette vil I høre nærmere om, når de har taget stilling til hendes problemer

 

Sponsortur i uge 7 og 8

Igen i år arrangerer Peter, Jane, Lisbeth og Lars en tur til Kenya for Lipelas sponsorer. Der har i år været en overvældende interesse for at deltage. 20 personer er med for 2. gang! Deltagerantallet er samlet oppe på 51 personer. Dejligt, at så mange gerne vil ned og se vores børnehjem og opleve Kenya på nærmeste hold.

Det lyder også til, at det bliver en spændende tur. Fra Nairobi går turen direkte op til Naro Moro, hvor alle skal bo på et dejligt hotel ikke så langt fra Lipela. Her bliver de i 3 dage. Der arrangeres en hel dag på Lipela med samvær med børnene og fællesspisning. Herudover vil man kunne besøge Peters bror Joseph, som bor på en lille farm i nærheden, og enkelte har planlagt en endagstur på Mount Kenya.

Turen vil også inkludere et besøg hos en kenyansk familie, som bor i det område, hvor Peter kommer fra. De vil vise, hvordan de dyrker bl.a. kaffe og te.

Efter oplevelserne i området omkring Lipela går turen videre til Nakuru Nationalparken og Masai Mara. Her kommer sponsorerne til at opleve den afrikanske natur og dyrelivet på allernærmeste hold.

Turen afsluttes med 3 dages ren afslapning ude ved kysten ved Mombassa. Det tror jeg også vil være tiltrængt efter en så oplevelsesmættet tur.

 

SELECT

Med ned til børnene på Lipela vil sponsorerne have en masse fodbolde og noget meget flot sportstøj. Det er doneret af sportsfirmaet SELECT, og vi vil her allerede på forhånd sige mange tak til SELECT på børnenes vegne.

 

OPFORDRING!

Vi – Jakob og Lisbeth – der hhv. redigerer og skriver denne hjemmeside og holder jer opdateret om det, der sker på Lipela, vil MEGET indtrængende opfordre jer, der nu skal ned og besøge alle vores børn og opleve Kenya på nærmeste hold, til, når I igen er hjemme, så at sende os billeder og beretninger fra turen. Alle vi, der ikke kommer med vil meget grene høre førstehåndsberetninger både fra Lipela og vores børn, men bestemt også om safariturene, og alle de andre oplevelser, som I vil få.

 

Lisbeth Bramaholm.